Unilamp Norden

Vi är en ny frisk fläkt på den professionella el- och belysningsmarknaden. På kort tid har företaget etablerat sig och gjort avtryck med innovativ och modern teknik

Om oss

På Unilamp Norden anser vi att belysning av hög kvalitet inte behöver ske på bekostnad av miljön. Därför är vi fast beslutna att skapa hållbara och energieffektiva belysningslösningar som inte bara ser bra ut, utan också bidrar till att minska vårt koldioxidavtryck.

Oavsett om du letar efter en snygg ny armatur till ditt hem eller kontor, eller om du behöver belysningslösningar för industriella eller kommersiella lokaler, har vi det du behöver.

Vårt expertteam finns här för att hjälpa dig att hitta den perfekta belysningslösningen som uppfyller dina behov och passar din budget, samtidigt som du bidrar till att bevara planeten för framtida generationer.

Unilamp Norden

Unilamp Norden AS har ett nära samarbete med Unilamp Co. Ltd i Thailand. Detta företag grundades 1993 med huvudsyftet att tillverka kvalitetsarmaturer för den nationella och internationella belysningsmarknaden. Unilamps erkända produkter säljs för närvarande i mer än 50 länder runt om i världen. Unilamp Norden AS är den nordiska försäljningsrepresentanten för Unilamp.

Lång erfarenhet och stark expertis

Unilamp Norden AS är ett ungt företag med medarbetare som har lång erfarenhet och stark kompetens från några av de största aktörerna i den norska belysningsbranschen. En slimmad organisation med korta beslutsvägar och snabba produktutvecklingsprocesser säkerställer förstklassiga produkter till konkurrenskraftiga priser.

Design

Enkel och ren armaturdesign i kombination med unika optiska lösningar och den senaste LED-tekniken är Unilamps väg in på marknaden. Målet är att leverera produkter som är 100% skräddarsydda för den nordiska marknaden. Tekniska detaljer som anslutningar, installationsmetoder, fysiska dimensioner etc. är noggrant anpassade till kraven från elgrossister, elektriker och installatörer.

När det gäller LED har särskilt fokus lagts på dimningsegenskaper och att hitta de mest energieffektiva lösningarna. ”Man köper LED i första hand för att spara el.

Ny teknik

Vårt forsknings- och designcenter i Thailand gör det möjligt för oss att erbjuda den senaste tekniken. Detta gäller hela produktionsprocessen från ljuskällor, förkopplingsdon, reflektorer och de mest sofistikerade exteriöra behandlingarna för tuffa klimat.

Kvalitet

Gemensamt för alla produkter är att de är tillverkade av kraftig aluminium som är förberett för krävande miljöer. Ytbehandlingen sker i en 16-stegsprocess, där lack och primer levereras av JOTUN. Unilamps logotyp är synonym med kvalitet, design, tillförlitlighet och funktionalitet.
Varje produkt som lämnar vår fabrik i Prachinburi, Thailand, är tillverkad för att uppfylla alla relevanta standarder som IEC-60598-1, IEC-60598-2-1, IEC-60598-2-2, IEC-60598-2-3, IEC-60598-2-5, IEC-60598-2-6, IEC-60598-2-13 och IEC-60598-2-18.

Årliga revisioner och inspektioner

Vårt forsknings- och designcenter i Thailand gör det möjligt för oss att erbjuda den senaste tekniken. Detta gäller hela produktionsprocessen från ljuskällor, förkopplingsdon, reflektorer och de mest sofistikerade exteriöra behandlingarna för tuffa klimat.

Certifieringar

Här kan du hämta våra produkter